Jeseniška Podmežakla kmalu z novim imenom

Hokej 13. Feb 202414:04 1 komentar
Jesenice Podmežakla
Foto: Denis Sadiković

Domovanje hokejistov Jesenic, dvorana Podmežakla, bo po informacijah Sportkluba v kratkem dobila novo ime. Po zaslugi večjega finančnega vložka se bo preimenovala v dvorano Vintgar.

Na kulturni praznik, 8. februarja, so iz vodstva Hokejskega drsalnega društva Sij Acroni Jesenice sporočili, da se Anže Pogačar vrača na mesto direktorja kluba do konca tekoče sezone.

Glavni operativec železarjev se je po večkratnih začasnih umikih v začetku lanskega decembra zaradi utrujenosti in iztrošenosti dokončno odločil, da zapusti svojo funkcijo. Toda tudi tokrat je bilo slovo kratkotrajno. Kot je v sporočilu za javnost zapisal predsednik kluba in jeseniški župan Peter Bohinec, je “čas pokazal, da je Pogačarja sredi sezone nemogoče nadomestiti.” Zato ga je z ožjo ekipo sodelavcev uspešno prepričal, da se na položaj vrne do konca sezone 2023/24.

Po informacijah Sportkluba pa to ni edina dobra novica za navijače gorenjskega ponosa, ki se je pred kratkim uvrstil v finale državnega prvenstva, v alpski ligi pa se bori za preboj v končnico. Upravljalci blejskega Vintgarja, naravnega bisera, naj bi v dvorano Podmežakla vložili okoli 250.000 evrov, kar vključuje zamenjavo ograde in nakup novega čistilca ledu. Posledično pa se bo hram gorenjskega hokeja preimenoval v dvorano Vintgar.

Jesenice Podmežakla
Foto: Denis Sadiković

To naj bi se zgodilo v kratkem, točna časovnica pa po naših informacijah še ni znana. Kot tudi ni jasno, ali je finančni vložek kakorkoli povezan z vrnitvijo Pogačarja.

Kaj bo z vzhodno tribuno?

Dvorana Podmežakla oziroma Športni park Podmežakla, kot je uradni naziv, je sicer v lasti Zavoda za šport Jesenice. Gradnja prve lesene dvorane se je začela v 50. letih prejšnjega stoletja: najprej je bila na desnem bregu Save pod Mežaklo postavljena ledena ploskev, okoli nje so nato postavili tribune, leta 1954 pa so začeli postavljati še leseno konstrukcijo.

Streho je dobila šele dve desetletji pozneje (1978), korenito prenovo pa je dočakala pred letom 2013. Takrat je namreč največji športni objekt na Gorenjskem, ki danes sprejme okrog 4500 ljudi in je v osnovi namenjen hokeju na ledu, gostil eno od skupin košarkarskega evropskega prvenstva v Sloveniji.

Jesenice Podmežakla
Še vedno ni jasna usoda vzhodne tribune, ki je bila zgrajena ob zadnji prenovi. Na njej so navijači lahko uživali le v košarkarskem EP 2013, vse od takrat pa zaradi pomanjkanja gradbenega dovoljenja sameva. Foto: Denis Sadiković

O soteski Vintgar so včeraj obsežno poročali na N1. Čeprav upravljanje soteske Vintgar še ni dorečeno, so se v Turističnem društvu Gorje odločili, da letos občinam Gorje, Bled in Jesenice od vstopnin namenijo vsaki po 250.000 evrov. Na občinah že imajo zamisli, kako bi porabili ta sredstva. A v javnem zavodu TNP pa opozarjajo, da je takšno deljenje v nasprotju z zakonom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje