Spregovoril je Messi. In zanikal govorice, ki so se pojavile

Katar 2022 21. Nov 202219:55
Lionel Messi na današnji novinarski konferenci. FOTO: Guliverimages.

Dan pred prvo tekmo na letošnjem svetovnem prvenstvu, jutri se bo Argentina pomerila proti Savdski Arabiji, je pred novinarje stopil Lionel Messi, ki bo v Katarju še petič lovil naslov svetovnega prvaka.

“Pred mano je zelo poseben turnir. Verjetno zadnje svetovno prvenstvo, na katerem bom nastopil in imel priložnost, da izpolnim sanje. Zelo sem vesel in vzhičen, trudil se bom, da bom na mundialu užival,” je povedal Lionel Messi in vrata naslednjega svetovnega prvenstva, v času katerega bo star že 39 let, še pustil priprta, kar je v nasprotju z izjavami, ki jih je dal pred nekaj tedni.

V zadnjih dneh pred prvenstvom v Katarju je bilo veliko govora o njegovih zdravstvenih težavah. Potem ko je na zadnjem treningu Argentine treniral po posebnem programu, so se pojavile celo informacije, da je poškodovan. Na veselje milijonov navijačev jih je dobitnik sedmih zlatih žog zanikal.

Prihaja v dobri formi in nima nobenih težav

“Počutim se dobro. Tako fizično kot psihično. Na prvenstvo prihajam v odlični formi. Nimam nobenih težav. Tudi sam sem slišal govorice o poškodbi. To, da sem tokrat treniral ločeno od ekipe, je nekaj normalnega,” je povedal Messi, pred katerim je peti nastop na svetovnih prvenstvih, na katerih je do zdaj odigral 19 tekem, zabil šest golov in prispeval pet asistenc.

Na zadnjem mundialu se je z Argentino po porazu proti poznejši svetovni prvakinji Franciji ustavil že v osmini finala. Dvakrat, v letih 2006 in 2010 je prišel do četrtfinala, leta 2014 pa izgubil šele v finalu po podaljških proti Nemčiji.

“Ne vem, ali smo boljši, kot smo bili na zadnjih prvenstvih, smo pa v Katar prišli, potem ko smo lani končno osvojili lovoriko, kar je zagotovo dobro za samozavest,” pravi kapetan Argentine, ki je lani, najbolj po njegovi zaslugi, postala južnoameriški prvak.

Ekipa ga spominja na tisto iz leta 2014

Z dobro formo je nadaljevala tudi po prvenstvu v Braziliji, saj ni izgubila že 36 tekem v nizu in bi lahko že proti Savdski Arabiji izenačila rekord evropske prvakinje Italije. Ta je med oktobrom 2018 in oktobrom 2021 brez poraza zdržala 37 tekem.

“Ta ekipa me spominja na tisto iz leta 2014. Zelo smo enotni in vemo, kaj moramo storiti na igrišču. Kako igrati. Vesel sem, da sem del te ekipe. Zelo sem samozavesten,” je še povedal Messi, ki bo Argentini v Katarju skušal pomagati do tretjega naslova svetovne prvakinje, prvega po letu 1986, ko je blestel pokojni Diego Maradona.

Argentina se bo s Savdsko Arabijo v prvi tekmi skupine C, v kateri sta še Poljska in Mehika, pomeril na stadionu Luisail, tekmo pa bodo sodili slovenski sodniki na čelu s Slavkom Vinčićem.

Komentari

Vaš komentar