Yates v Šivci prevzel vodstvo

Kolesarstvo 12. Jun 202418:38 0 komentarjev
Adam Yates
Foto: Profimedia

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je kljub temu, da trenutno ne tekmuje, danes dobil odlično novico. Njegov glavni pomočnik za Tour pri ekipi UAE Team Emirates, Britanec Adam Yates je na dirki po Švici pokazal odlično pripravljenost. V četrti etapi, ki se je končala z dolgim zaključnim vzponom, je zasedel drugo mesto in prevzel skupno vodstvo.

Za 23 sekund ga je premagal le član ekipe Bahrain Victorious, Norvežan Torstein Traeen, ki je bil na zaključnem vzponu zadnji preživeli ubežnik, nanj je prišel z lepo prednostjo pred glavnino.

“Ne zavedam se, kaj mi je uspelo. Kaj takega nisem pričakoval, a sreča se mi je nasmehnila, da me niso začeli prej resno loviti. To je moja prva zmaga v svetovni seriji, zato nekaj posebnega, je pa seveda še en čustveni vidik tega uspeha. Dosegel sem ga v domovini preminulega Gina Mäderja in v dresu, ki ga je pred časom nosil. Dosegel sem ga pred očmi njegove mame, zato je vsa ekipa še bolj vzhičena. Z njim nikoli nisem vozil, saj sem se ekipi pridružil letos. A čutim njegov duh, čutim, da vsi iz ekipe vozimo zanj. In vedno bomo zmage posvečali njemu,” je na cilju dejal 28-letni Norvežan, ki so mu na začetku kariere pri doping kontroli odkrili raka na modih, a so ga ozdravili, to je sporočil leta 2022.

Yates Norvežana na vzponu na prelaz Gotthard ni ujel, a je prevzel skupno vodstvo. Na drugem mestu v skupni razvrstitvi je njegov moštveni kolega Portugalec Joao Almeida, ki zaostaja 26 sekund, isti zaostanek ima na tretjem mestu lanski zmagovalec dirke Danec Mattias Skjelomose (Lidl-Trek), ta je tretje mesto zasedel tudi v etapi

Adam Yates
Foto: Profimedia

Tako Portugalec kot Danec sta za Yatesom zaostala 25 sekund, sledili so Kolumbijec Egan Bernal, Britanec Oscar Onley, Španec Enric Mas in Avstrijec Felix Gall.

“Nisem si mislil, da bom tako dober, pred etapo nisem imel takega občutka, toda noge so bile prave. Bolje bi bilo, če bi zmagal, vendar tudi skupno vodstvo je odlična stvar,” je bil na cilju zadovoljen Yates.

V četrtek bo na sporedu še ena zahtevna etapa z zaključnim vzponom.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!