Deschamps o Dembeleju: Poznam vse njegove izgovore!

Nils Petter Nilsson/Ombrello/Getty Images

Po nenavadni situaciji, ki jo je Ousmane Dembele doživel v vrstah Barcelone, je o njegovi navadi zamujanja spregovoril tudi selektor Francije Didier Deschamps.

Ousmane Dembele v zadnji tekmi Barcelone v La ligi, ki jo je Barcelona izgubila proti Betisu, ni bil v postavi, iz kluba pa so sporočili, da je bil razlog bolezen nogometaša, a so mediji v Barceloni poročali, da enostavno niso vedeli, kje se nahaja njihov nogometaš. Še več, Dembeleja ni bilo tudi na treningu dan prej, kar lahko pomeni, da je bila njegova odsotnost na zadnji tekmi lahko tudi posledica kazni s strani Barcelone.

“Poznam vse njegove izgovore, ko zamuja. V svojo obrambo lahko vsak človek reče, da ni edini,” je dejal francoski selektor Didier Deschamps na novinarski konferenci ob zboru reprezentance pred novim ciklom v Ligi narodov. 

“Ousmane ima slabo lastnost, da zamuja. Prepričan sem, da bo spet uporabil izgovor, da ni edini. Ali govorimo o reprezentanci ali pa klubskih obveznosti, bi moral biti precej bolj odgovoren. Veliko dogodko sestavlja dan profesionalnega nogometaša. O nje še mlad in hitro je spoznal, kakšna je realnost, za to še nisem izgubil upanja, da se bo le naučil, kako se izogniti nekaterim neprijetnim situacijam, namesto, da sam poskrbi za njih in jih ponavlja. Mora postati odgovoren in se bolje organizirati. Tako bo najbolje za vse strani,” je dejal Deschamps, ki po tem incidentu ni bil v stiku s predstavniki Barcelone.

“Ne vmešavam se v klubsko delo, oni delajo z igralci in rešujejo svoje težave na svoj način,” je še dejal selektor Francije.