SK 1 ob 21:00: Villarreal neporažen 18 tekem zapored, nocoj pa prihaja v Barcelono!

La liga 1. Feb 201515:13 > 15:14
Veliki derbi 20. krogu španskega državnega prvenstva bo odigran nocoj na Stadionu Cmap nou, kamor k favorizirani Barceloni prihaja Villarreal. Zdi se, da je v januarskih dneh katalonski velikan vendarle ujel formo, saj je dobil sedem tekem zapored in sredi tedna izločil Atletico Madrid iz Kraljevega pokala ter se uvrstil v polfinale. Luis Enrique v zadnjih tednih španski sedmi sili ponosno razlaga, da ekipa končno igra tako, kot si je sam želel, spor z Leom Messijem je že pozabljen. Vseeno pa je tokrat pred Blaugrano prav poseben izziv … V goste prihaja moštvo, ki je neporaženo dih jemajočih 18 tekem zapored! Villarreal je resda samo na šestem mesu Primere Division, a je resen kandidat za Ligo prvakov, saj za Valencio na četrtem mestu zaostaja zgolj za tri točke. Barca potrebuje zmago, da bi se Realu, ta je včeraj doma s 4:1 odpravil Sociedad, ponovno ob tekmi več približala na točko zaostanka. Tekmo si lahko nocoj v neposrednem prenosu ogledate na našem prvem programu SK 1!


Villarreal je nazadnje izgubil novembra v Evropski ligi proti Zürichu, Barca pa konec decembra v San Sebastianu v ligi (1:0), vseeno pa bo nocoj vse razen zmage Messija & Co. veliko presenečenje. Villarreal v Kataloniji v zadnjih letih ni blestel, saj je dobil le enega izmed zadnjih 13 gostovanj na Camp Nouu. Gostje upajo, da je letos prišel čas za nov skalp aktualnega španskega podprvaka.
Barca je letos z golom Sandra Ramireza v 82. minuti tekme dobila gostovanje na Madrigalu konec avgusta, to pa je bila šele prva izmed štirih tekem, na katerih se bosta letos med seboj udarila omenjena tekmeca. Nocojšnja povratka prvenstvena tekma bo namreč tudi svojevrsten uvod v polfinalna dvoboja v pokalu, v katerem si je Rumena podmornica po zamgi na Getafejem sploh prvič v zgodovini zagotovila polfinalni nastop.
Enrique ima na razpolago praktično celotno ekipo, saj manjkata le Douglas in Thomas Vermealen, gostej pa so brez branilca Erica Baillyja, ki je na Afriškem pokalu narodov.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images