Francoski novinar: “Niso terjali potrdila o cepljenju”

Grand Slam 16. Avg 20229:43 > 11:04
Delite:
Novak Đoković
Novak Đoković (Foto: Guliverimage)

Francoski novinar Quentin Moynet se je oglasil iz Združenih držav Amerike, kamor je prišel poročat z mastersa v Cincinnatiju. Ima zanimivo sporočilo za Novaka Đokovića.

Od Moyneta namreč na vstopu v državo niso zahtevali dokaza o cepljenju proti novemu koronavirusu.

“Vstopil sem v ZDA, pa me nihče ni vprašal, ali sem cepljen. To marca (op.a.: med mastersoma Indian Wells in Miami) ni bila praksa. Ali smernice še veljajo? To bi bile lahko dobre novice za Novaka Đokovića,” je napisal Moynet.

Center za nadzor in preventivo bolezni (CDC) je uvedel nove ukrepe, namenjene necepljenim osebam. Ti po novem ameriškim državljanom, ki so zavrnili cepivo, ne naročajo karantene, če so bili okuženi z virusom.

Po novih pravilih morajo deset dni nositi posebne maske in se testirati po petih dneh od okužbe ali prej, če imajo simptome. CDC je s tem izenačil pravila za cepljene in necepljene državljane.

To se za zdaj še ne nanaša na tuje necepljene osebe.

Prvi igralec sveta podprl Đokovića

Najboljši igralec sveta sodeč po ATP lestvici Danil Medvedjev je v Cincinnatiju, kamor je prišel kot eden izmed glavnih favoritov za zmago, moral odgovarjati tudi na vprašanja, ki se ga ne tičejo.

Novinarji so želeli njegovo mnenje o možnostih nastopa Đokovića na prihajajočem OP ZDA. “Tu ne morem storiti nič. Pravila postavlja vlada ZDA in ne vem, če se bo kaj spremenilo. Če se mene vpraša, bi moral Novak igrati. Rad imam, da je na turnirju najmočnejša konkurenca. Letos je slavil na turnirju velike četverice. Ta bitka za največje število Slamov je še kako napeta in zanimiva. Rad bi ga videl v New Yorku,” je dejal Rus.

Komentari

Vaš komentar