Norvežan do zmage, Bauerja čaka le še zasledovalna tekma

Biatlon 18. Mar 202217:24 > 17:25
Facebook

Norvežan Sturla Holm Laegreid je zmagovalec zadnje sprinterske preizkušnje biatloncev v tej sezoni svetovnega pokala. V domačem Oslu je prehitel Francoza Quentina Fillona Mailleta (+22,4) ter Šveda Sebastiana Samuelssona (+26,5), ki sta bila prav tako natančna na strelišču. Najboljši Slovenec je bil poslavljajoči se Klemen Bauer na 44. mestu.

Šestintridesetletni dolgoletni slovenski reprezentant je v četrtek oznanil konec športne kariere, do uradnega pokoja pa ga po današnjem 44. mestu čaka še sobotna zasledovalna tekma. Danes je v cilju za zmagovalcem Laegreidom zaostal 2:36,1 minute, zgrešil pa je trikrat.

Nastopili so še trije Slovenci, a ostali brez sobotne tekme. Toni Vidmar je s tremi napakami zasedel 63. mesto. Lovro Planko je z dvema zgrešenima streloma končal na 76. mestu, Rok Tršan pa je bil med 87 nastopajočimi 83. s tremi napakami.

Med najboljšimi je drugo zmago v sezoni ter deveto v karieri slavil Laegreid, ki je bil nezgrešljiv na strelski preprogi, obenem pa zelo hiter tudi v smučini.

Zmagovalec svetovnega pokala za sezono 2021/22 Fillon Maillet je z drugim mestom zabeležil 48. posamične stopničke v karieri, Samuelsson pa je na njih stal 13.

V soboto bosta na sporedu zasledovalni preizkušnji, v nedeljo pa bodo sezono biatlonci in biatlonke sklenili s tekmama s skupinskim startom.

Komentari

Vaš komentar