Firmino odrešitelj kariok, Urugvaju skalp kofetarjev

Alexandre Schneider, Getty Images Sport

Nogometaši Brazilije so dosegli še tretjo zmago v kvalifikacijah za SP 2022, ki bo potekalo v Katarju. Odločilni gol za karioke je v 66. minuti dosegel Firmino.

 Brazilija je pobudo prevzela od začetka tekme in imela na koncu tekme žogo v posesti kar 74 % časa, na gol pa so domači ustrelili 11-krat. Gol so karioke dosegle sicer že v 8. minuti, mrežo je našel Richarlison, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

V 43. minuti je bil domačim še en gol vzet, saj je bil pred zadetkom Douglasa Luiza narejen prekršek. Do vodstva je Seleção naposled le prišel v 66. minuti, zahvaljujoč Robertu Firminu, ki je dosegel 16. gol za reprezentanco.

Izkazalo se je, da je bil ta gol dovolj za zmago Brazilije brez poškodovanega Neymarja. Z novimi tremi točkami so karioke na vrhu razpredelnice, Venezuela pa je s tretjim zaporednim porazom na 9. mestu.

Na preostalih tekmah v sklopu južnoameriškegih kvalifikacij za nastop na prihajajočem SP je Čile ugnal Peru z 2:0, še bolj odmevna pa je bila zmaga Urugvaja v Kolumbiji. Za dvakratne svetovne prvake so v polno merili Edinson Cavani (5. minuta), Luis Suarez (54, 11-m) in Darwin Núñez (73.).