Tudi v Domžalah prva zimska okrepitev

Nogomet 30. Jan 202321:07
Foto: NK Domžale

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale je potrdil prihod prvega novinca v zimskem prestopnem roku. To je postal 21-letni Mirza Hasanbegović. Nekdanji nogometaš Venezie, Lokomotive Plovdiv in Gorice je s klubom sklenil pogodbo do poletja 2025, so sporočili iz kluba.

Mirza Hasanbegović, ki v višino meri 193 centimetrov, njegova močnejša noga pa je leva, je bil v zadnjih dneh na preizkušnji, sicer pa je prve uradne minute v Sloveniji že okusil v dresu Gorice. Nogometaš je otroštvo v celoti preživel v Stockholmu in ima švedski potni list, nogometno šolanje je opravil pri AIK. V mlajših kategorijah je zastopal reprezentančne barve Bosne in Hercegovine.

“Po prestopu Ivana Durdova je bilo treba zakrpati vrzel v konici napada. Iskali smo podoben tip nogometaša in ga našli v Mirzi. Je izredno močan, nepredvidljiv, kljub temu da v zadnjih mesecih ni imel kluba, je pripravljenost zadovoljiva in lahko nam nemudoma pomaga. Verjamemo v njegov uspeh,” je pojasnil športni direktor Senijad Ibričić.

Domžale so že prej sporočile, da je njihov dosedanji branilec Enes Alić prestopil na Madžarsko k tamkajšnjemu prvoligašu Kisvardi. Triindvajsetletnik, ki je bil v Domžalah leto in pol, je s tretjeuvrščenim moštvom madžarskega prvenstva podpisal pogodbo do poletja 2026. Alić, ki ga Transfermarkt ocenjuje na 400.000 evrov, je v Domžale prestopil iz kluba Mladost Doboj Kakanj. Med julijem 2021 in decembrom 2022 je zbral 47 nastopov v Prvi ligi Telemach, štiri v pokalnem tekmovanju in tri v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Kadrovsko novico pa je sporočila tudi Mura, ki je podaljšala pogodbo z Nikom Kasalom do 31. decembra 2025. Kot so zapisali pri soboški zasedbi, je Kasalo najmlajši debitant na prvoligaških tekmah Mure, saj je ob prihodu na igrišče na tekmi proti Olimpiji štel 16 let, štiri mesece in 14 dni.

V sezoni 2021/22 je bil najboljši strelec slovenske kadetske lige, ko je na 24 tekmah dosegel 26 zadetkov.

Komentari

Vaš komentar