Zmaga na Norveško, Slovenci z dobrim štafetnim nastopom

Biatlon 12. Dec 202113:34 > 15:21
Foto: AP Photo/Matthias Schrader via guliverimage

Norvežani so pričakovano zmagovalci štafetne preizkušnje biatloncev. Po Östersundu so zmagali tudi v Hochfilznu. Znova kot v Östersundu pred Francijo in Rusijo. Med 27 ekipami je bila tudi Slovenija. Slovenska postava Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer, Rok Tršan je končala na osmem mestu.

Za Norveško so nastopili Sturla Holm Laegreid, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe in Vetle Sjastad Christiansen. Francija je na drugem mestu zaostala 21,2 sekunde, Rusija na tretjem mestu pa 47,3 sekunde, kljub enemu kazenskemu krogu.

Kot prvi Slovenec se je v smučino podal Dovžan, ki je bil tretji tako po prvem kot drugem streljanju, skupaj je imel samo eno popravo, nato pa je Faku predal kot četrti. Najboljši slovenski biatlonec je bil po streljanju stoje drugi, nato pa je vse do konca svoje predaje zadržal četrto mesto.

Tretji Slovenec v smučini je bil Bauer, ki s štirimi popravami strelsko ni bil najbolj zanesljiv in je moral v kazenski krog. Bauer je zdrsnil na šesto mesto.

Po prvem streljanju leže z eno popravo je napredoval na tretje mesto. Streljanje stoje mu ne leži, popravljal je trikrat in vseeno pustil eno tarčo nepokrito.

Zadnji Slovenec v smučini je bil Tršan z misijo, da zadrži mesto Slovenije med deseterico. S hitrim in popolnim streljanjem leže je Tršan zadržal šesto mesto, na zadnjem strelskem postanku je popravljal enkrat, nekoliko slabši tek pa je prinesel končno osmo pozicijo. Slovenci so bili na Švedskem 15. v štafeti.

Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland je zmagovalka ženske zasledovalne biatlonske tekme za svetovni pokal v avstrijskem Hochfilznu. V zadnjem krogu je za dobre štiri sekunde ugnala zmagovalko sprinta Belorusinjo Hano Sola in 23 Švedinjo Elviro Öberg. Edina Slovenka Polona Klemenčič je bila 51.

Komentari

Vaš komentar