Težave Luke Dončića pomenijo težave za Dallas

Košarka 20. Mar 202320:12 komentar
Luka Doncic, dallas slovenija
Foto: Profimedia

Situacija za Dallas v zadnjem obdobju še zdaleč ni rožnata. V samem zaključku rednega dela sezone, ko se ekipe borijo za mesta, ki prinašajo neposreden preboj v končnico, bodo morali Mavericksi še na peti tekmi zapored igrati brez svojega prvega zvezdnika — Luke Dončića.

24-letni Dončić bo izpustil tudi tekmo proti Memphis Grizzlies. Zaradi poškodbe stegenske mišice bo slovenski zvezdnik odsoten že peto tekmo zapored. Kljub temu, da je Dončić manjkal na gostovanjih prejšnji teden, so Mavericksi zmagali proti San Antonio Spurs in Los Angeles Lakers.

Z izboljšanjem razmerja zmag in porazov na 36-35 si je Dallas v tekmi za šesto mesto v zahodni konferenci in neposredno vstopnico za končnico priboril majhno prednost 0,5 tekme pred Golden State Warriors. Zaradi izjemno majhnih razlik lestvici so košarkarji Dallasa blizu tako četrtega mesta kot tudi izpadu iz boja končnice.

“Težko je biti na klopi in samo sedeti ter gledati, še posebej v takšnih situacijah, ko potrebujemo vsako zmago,” je dejal Dončić, potem ko je izpustil četrto tekmo zapored.

Pred poškodbo je slovenski zvezdnik zaigral na 57 tekmah rednega dela sezone. V povprečju dosega 33 točk, 8,6 skoka, 8 asistence, 1,5 ukradene žoge in 0,5 blokade na tekmo.

Poleg Dončića je bil za gostovanje v FedExForumu črtan tudi Markieff Morris (bolečine v levem kolenu). Tim Hardaway (bolezen) in Kyrie Irving (bolečina v desnem stopalu) sta označena kot vprašljiva.