Zeljkovićeve dileme: s kom nad trdoživega ferskega malčka?

Evropa 26. Okt 202315:55 0 komentarjev
FOTO: Uroš Skaza

Kdaj, če ne zdaj? To je vprašanje, ki se poraja pred gostovanjem ljubljanske Olimpije pri ferskem malčku Klaksviku, ko zmaji lovijo prvo zmago v skupinskem delu konferenčne lige. Pred tekmo s sila neugodnim tekmecem na specifični umetni podlagi stadiona Tórsvøllur v Torshavnu pa se Zoran Zeljković sooča s kar nekaj dilemami glede tega, koga od prve minute poslati v dvoboj z ekipo, ki v tej evropski sezoni doma še ne pozna poraza.

Boj je beseda, ki jo v teh dneh žal mediji bistveno prevečkrat uporabljamo v dobesednem pomenu, ki ga ima v vojaški terminologiji.

A tokrat se bomo posvetili tistemu lepšemu nogometnemu boju, ki nogometaše Olimpije danes zvečer čaka na Ferskih otokih, ko se bodo Ljubljančani v Torshavnu udarili s tukajšnjim prvakom Klaksvikom. Ko začenjamo razmislek o tem, koga bo novi trener Olimpije v igro danes poslal od prve minute, lahko že vnaprej odpišemo nekaj imen. Poškodovana sta prvi vratar Matevž Vidovšek in bočni branilec David Sualehe, za evropsko jesen pa niso prijavljeni Raul Florucz, Peter Agba, Juan Pascal Estrada in Reda Boultam.

Ena dilema v obrambi …

Med vratnicama zmajev bo tako znova začel Denis Pintol, ki je proti Domžalam ohranil ‘čisto mrežo’, danes pa ga ob prekinitvah ferskega prvaka, ki bo iz vseh možnih položajev pošiljal žoge v njegov kazenski prostor, čaka neutruden boj z robustnimi domačimi ‘nebotičniki’, kjer prostora za napake enostavno ne bo.

FOTO: Uroš Skaza

V teh bitkah bosta Primorcu v prvi vrsti pomagala osrednja branilca Marcel Ratnik in Ahmet Muhamedbegović, večjo dilemo pa ima Zeljković na bočnih položajih. Medtem ko bo ob poškodbi Sualeheja levo stran obrambe znova pokrival Aljaž Krefl, se na desni trener Olimpije odloča med Justasom Lasickasom in Jorgejem Silvo. Slednji je bil pod vodstvom Joaa Henriquesa stalna izbira na desnem bočnem položaju, Zeljković pa očitno opaža njegove deficite pri igri v obrambi in vprašanje, ali bo na tej izjemno pomembni tekmi Portugalec dobil prednost pred reprezentantom Litve.

… in nekaj več dilem v napadu

Dobra novica za 43-letnika na klopi zmajev je zagotovo ta, da sta z ekipo v zadnjih dneh trenirala motorja igre na sredini terena Timi Max Elšnik in Agustin Doffo, ki ju pričakujemo v začetni postavi. Nove dileme pa se pojavijo, ko razmišljamo, kdo bo igral na treh položajih za osrednjim napadalcem, katerega vlogo bo znova zasedel na prvi klubski gol sezone čakajoči Admir Bristrić (na fotografiji spodaj).

FOTO: Uroš Skaza

Na desnem krilu pričakujemo Nemanjo Motiko, kakšna njegova ‘poteza več’ bi bila danes zelo dobrodošla. Leva stran napada bo bržkone rezervirana za trenutno najbolj razpoloženega posameznika Olimpije Ruija Pedra, ki pa ga morda čaka celo vloga na poziciji za napadalcem, če bo na levi strani napada podobno kot v Domžalah začel Marko Brest ali morda celo novinec Redi Kasa.

A bolj verjetno se zdi, da se bo Zeljković odločil za dodatno moč v zvezni vrsti, kjer za mesto ob Elšniku in Doffu najresneje kandidira Sa’ar Fadida. Manj je možnosti, da bo tekmo začel zadnji evropski strelec Olimpije Diogo Pinto.

Predvidena postava Olimpije: Pintol; Krefl, Muhamedbegović, Ratnik, Silva; Elšnik, Doffo, Fadida; Rui Pedro, Motika, Bristrić

Rui Pedro

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!